maanantai 8. syyskuuta 2008

Ensimmäisen viikon satoa

Päivälleen viikko sitten saavuin tähän mahtavaan kaupunkiin. Jos totta puhutaan, niin olen varsin mieltynyt tähän kaupunkiin. Melkein meinaa ruveta harmittamaan, että vaihto on vain puolivuotinen. Kaipa sitä aina voi tulla takaisin, jos muu elämä antaa periksi (ja miksipä ei antaisi).

Ensimmäinen viikko huipentui torstaina alkaneisiin elokuvafestareihin, joilla näytettiin mahdollisesti tulevia oscar-voittajia ensi kertaa suurelle yleisölle. Omaan aikatauluuni on tähän mennessä mahtunut Mahlerin "Religulous", joka on ehkä hieman Michael Mooren "dokumenttien" tyylinen kattaus. Tässä uskontoja särpivässä dokumentissa käytettiin siis nokkelia leikkausteknisiä kikkoja sekä mustavalkoisia dramitisointeja, jotta haastatellut uskovat ihmiset saatiin näyttämään mahdollisimman fanaattisilta ja tyhmiltä. Sinänsä paljon kohua herättänyt leffa ei mielestäni ollut kaksinen. Muutamia hyviä nauruja lukuunottamatta, en suosittele kenellekään. Toinen raina johon hädin tuskin kerkesin oli irlantilainen komedia "A film with me in it". Tämä olikin sitten vastaavasti varsin hyvä elokuva, joka piti otteessaan hieman vaikeatajuisesta irlannin englannistaan huolimatta. Hyvä kokonaisuus; loistavaa improa ja aika nokkela juoni.

Sosiaalisesti ensimmäinen viikko on ollut aika haastava, mutta siihenkin tuli lopulta rahtusen helpotusta perjantaina, kun oli paikallisen kv-toimiston järjestämä tutustumis-bbq. Loistavan grilliruoan lisäksi tapasin muita vaihtareita sekä tietysti koko joukon Helsingin yliopiston "kollegoita". Lopulta itse tapahtumasta ei kuitenkaan jäänyt niin monia yhteistietoja kouraan. Joten erakoituminen jatkukoot, toistaiseksi.

Tänään maanantaina oli myös ensimmäiset luennot, mutta kuka nyt niistä haluaisi lukea? En minä ainakaan. Sen verran sanon, että käsiteltävät asiat olivat yksinkertaisia ja pulpettituolit harvinaisen ärsyttäviä!

Fakta kanadasta nro. 2
Kanadalaiset pitävät kahvista. Jokaisessa korttellissa on yleensä vähintään yksi seuraavista: Starbucks, Second Cup tai Tim Horton's. Pahimmassa tapauksessa ko. puljut ovat rintarinnan ja kilpailu käy kuumana. Joskus myös saman ketjun kahvilat saattavat olla kadun vastakkaisilla puolilla, mikä ei ehkä mahdu pieneen porvarilliseen mieleeni.. mutta omapa on tappionsa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tim Hortons and Timbits <3 miks Suomessa ei oo mitää noita oikeesti hyviä take away-kahvi paikkoja ??