sunnuntai 31. elokuuta 2008

Ennen lähtöä merten taa

Oulu - tuo viheliäinen kyläpahanen - on kovaa vauhtia jäämässä taakse, kun Kanada - tuo tyystin tuntematon Pohjois-Amerikan pikkujättiläinen - siintää horisontissa. Idea vaihtoon lähdöstähän lähti siitä, kun joku syksyinen ilta vuonna 2007 sähköiseen postilaatikkooni kolahti mainos vaihto-ohjelmista mitä erinäisimmissä maailman kolkissa. Poimin melko sattumanvaraisesti yhden maan, joka nyt sitten sattui olemaan Kanada. Valinta suosituimpien vaihtokohteiden, Vancouverin ja Toronton, välillä ei ollut vaikea. NYC (New York city) on näppärästi kivenheiton päässä GTA:sta (greater Toronto area).

Itse hakuprosessi oli kauniisti sanottuna "työläs". Aluksi piti toimittaa perusteellisesti täytetty hakulomake kattavine opintosuunnitelmineen. Seuraavaksi karsittiin jyvät akanoista, ja jyville lähetettiin kutsu soveltuvuushaastatteluihin. Monikielisen haastattelun, koulumenestyksen, naaman, kielitaidon ja edustavuuden perusteella valittiin kaksi henkilöä Toronton vaihto-ohjelmaan. Seuraava askel olikin sitten TOEFL-kielitesti, joka onneksi vaihtui Jyväskylän omaan kielitestiin viime hetkellä (säästyipä sievoinen tukku setelirahaa). Lisäksi vaihdon takia on pitänyt täytellä jos jonkinmoista lappua, lähetellä mailia ja rahaa ympäri mualimaa ja tietysti tutustua Kanadan kulttuuriin ja tapoihin.

Lentokoneeseen loikkaan sitten huomenna maanantaina ja lisää kirjoittelen mahdollisesti jo tiistaina. Ei makeaa mahan täydeltä..

1 kommentti:

Klaudia kirjoitti...

Onnea matkaan, Janne!